Oksasen puutarha

Oksanen puutarha, Paattinen


Oksasen puutarhalla päätettiin investoida bioenergiaan jo vuonna 2005. Laitteita valittaessa isäntä päätyi hankkimaan Kyrön lämpökeskuslaitteiston. Polttoaineen hankintaa kartoitettaessa esille nousi Suomen Megawatti Oy:n viljankäsittelyn sivutuote-polttoaine. 

Kyrön huoltoasennus ja Megawatti yhdessä ottivat ”hallitun riskin” ja päätettiin suunnitella lämpökeskuslaitteistokokonaisuus siten, että polttoaineena käytettäisiin pelkästään viljaperäisiä polttoaineita. Pölyn käyttäytymisestä porrasarinalla oli tuolloin jo jonkun verran kokemusta, mutta missään kohteessa ei oltu uskallettu nojata kokonaisvaltaisesti näihin polttoteknisesti haasteellisiin materiaalehin. Käyttöön otettiin savukaasun takaisinkierrätysjärjestelmä, vesijäähdytetyt arinarappuset ja tietynlainen tulipesäkeramiikka. 

 Jälkeenpäin voidaan todeta, että hyvin pienin muutoksin ja korjauksin on tätä kirjoitettaessa tuotettu jo yli 30 000 MWh lämpöä pelkästään pölyillä ja kuorilla. 

Vuonna 2010 Oksasen puutarha hankki Oripäästä toisen puutarhakokonaisuuden. Oripäässä oli valmiina bioenergiaa käyttävä lämpökeskus, tosin osittain toimimattomalla laitteistolla. Tänne Kyrön huoltoasennus suunnitteli ja asensi kohteeseen räätälöidyn suurikapasiteettisen tankopurkainsyöttölaitteiston. Modernisointi jatkuu tänä vuonna, jolloin asennetaan olemassa olevaan kattilaan uusi etupesä ja 2 MW porrasarina.
Kyrötekniikka Oy | Sahantie 15 | 21800 Kyrö | Puh. 02-7215610  | etunimi.sukunimi@kyrotekniikka.fi
(c)2018, All Rights Reserved